Corporate wellbeing

Wil je in je bedrijf:

  • Potentials aantrekken én aan boord houden?
  • Een werkomgeving stimuleren waar ruimte is voor creativiteit en zelfsturing?
  • Betrokken en productieve werknemers die oplossingsgericht denken?
  • Werknemers duurzaam en gezond laten functioneren?
  • Inzetten op burn-out preventie en ziekteverzuim verlagen?
  • Medewerkers met verminderde concentratie en energie ondersteuning bieden?

Ik ben ervan overtuigd dat lichaamswerk hiertoe kan bijdragen! Ik bied workshops op maat aan met een focus op beweging én ontspanning voor een beter stress management en toegang tot het volledige potentieel van je organisatie! Want wie zich meer bewust is van zijn lichaam, pikt eerder de signalen van binnenuit op. 

Veranderingen zoals een versnelde ademhaling, verhoogde spierspanning, een pijnpunt in de rug of schouders, spanningshoofdpijn… Hoe vroeger je deze opmerkt, hoe eerder je er iets kan aan doen. 

Lichaamswerk vermindert de kans op klachten zoals stress, RSI en burn-out en brengt zo het ziekteverzuim omlaag. Werknemers worden beter uitgerust om met stressvolle situaties om te gaan, zullen zich beter kunnen concentreren, hun talenten ten volle inzetten en helemaal tot zichzelf komen. Zo wordt ook een fijne werksfeer gestimuleerd: échte connectie tussen werknemers, tussen teams onderling, conflicthantering gericht op een positief resultaat voor alle betrokken partijen en nog zo veel meer!

Leer luisteren naar het fluisteren van je lichaam voordat het begint te schreeuwen.

Van 'monkey mind' naar focus

Fysiek en mentaal gezonde medewerkers zijn de basis voor een gezond bedrijf. 

Ontspanning op de werkplek is voor veel werknemers echter niet altijd vanzelfsprekend. Aanhoudende prestatiedruk of een naderende deadline beperkt net onze toegang tot de meer complexe functies in de frontale kwab van het brein. 

Cognitieve capaciteiten zoals besluitvoering, planning, concentratie en creatief denken worden negatief geïmpacteerd. Net de functies die we in onze kenniseconomie zo nodig hebben om dagelijks mentale topsport te blijven leveren. 

Gelukkig is dit proces omkeerbaar. In ons lichaam ligt ook de sleutel om een tegengestelde reactie in gang te zetten en deze negatieve spiraal te doorbreken.

Vitale medewerkers met een duurzame bijdrage!

Al vele jaren wordt geïnvesteerd in het (cognitief) trainen van soft & hard skills. Training en persoonlijke ontwikkeling van werknemers via deze weg loont absoluut de moeite. Maar ook lichaamswerk kan groei in gang zetten! En laat dit nu net in vele organisaties het ontbrekend puzzelstuk zijn. Een resource die nog veel te weinig aangesproken wordt om de burn-out epidemie te bestrijden waar onze samenleving vandaag mee geconfronteerd wordt(*). Ik zie het als een andere toegangspoort dan de cognitieve ingang tot ontwikkeling en welzijn op het werk.

Vaak geeft het lichaam al jaren signalen af voor het brein dit oppikt en er eventueel mee aan de slag gaat. Je kan vertrekkend vanuit je lichaam andere skills aanleren die je zelfbewustzijn stimuleren en je helpen tot rust te komen. Bijvoorbeeld door via lichaamswerk je parasympatisch zenuwstelsel te activeren. Zo reguleer je je stressniveau en krijgen de delen in je brein waar de complexere functies liggen terug meer ruimte. Resultaat: je gaat opnieuw helder zien in ingewikkelde problemen, je bent terug in staat ‘out of the box’ te denken, je concentratievermogen neem toe!

Vanuit mijn persoonlijke-en bedrijfservaring en vooral vanuit mijn overtuiging dat lichaamswerk kan bijdragen aan (mentaal én fysiek) fittere werknemers, wil ik organisaties ook meenemen langs deze andere ingang dan de cognitieve toegangspoort om welzijn op het werk te ondersteunen!

(*) Uit recent onderzoek op basis van cijfers van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, blijkt helaas dat op 3 jaar tijd (2018-2021) het aantal werknemers dat ziek thuiszit met een psychische aandoening, fors gestegen is. Tegenover 2018 zitten bijvoorbeeld 66 procent meer werknemers thuis met een burn-out. Een aandoening die typisch gerelateerd is aan chronische stress

Corporate wellbeing, kleine routines van grote waarde

Laat ons eerlijk zijn, er bestaat inderdaad niet zoiets een ‘quick fix’ of magische methode die voor iedereen werkt. 

Ik ga wel graag met je organisatie op zoek naar duurzame acties die passen binnen de bedrijfscultuur en matchen met het draagvlak van de organisatie. Ik geloof in de kracht van teams en van mensen in verbinding. Bij mij vind je geen ‘one shot’ oplossingen. Het is mijn overtuiging dat er grote waarde zit in kleine maar verankerde routines!

Een beweegpauze tijdens de dag, yogasessies, ontspannende massages, gezondere voeding, implementatie van nieuwe routines binnen een team in combinatie met coaching en opvolging: samen verzekeren ze een duurzame shift in het energie niveau van je werknemers. En een gedragen corporate wellbeing cultuur. 

Ik werk graag samen een aanbod op maat uit!