Yoga bij mij

Wat yoga voor mij betekent

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar voortdurend. Geen wereldschokkend inzicht, hoor ik  je nu al denken. Toch vind ik het dagelijks een uitdaging om naar je lichaam te blijven luisteren.

En dat is voor mij de essentie van yoga: bewust verbinding te maken met je lichaam en zo helemaal ontspannen. Vertragen. Balans vinden. Bij jezelf aankomen. Door een arsenaal van technieken (houdingen, ademhaling, visualisaties…)  je lichaam en geest weer met elkaar doen praten. En beide komen daar ‘fitter’ uit!

Yoga brengt me rust, waardoor ik vanuit een ander perspectief naar dingen ga kijken. In een tijd waar alles snel moet gaan en alles druk is, helpt yoga om lichter in het leven te staan. Het effect ervan is dus niet alleen voelbaar op de mat…

Bij regelmatige beoefening, is het mooie is dat je deze rust en kracht ook naast je mat meeneemt. Dan wordt yoga een levensstijl waarbij je verschillende oefeningen en technieken gebruikt om te ‘bloeien’ in het leven en de beste versie van jezelf te worden. Welzijn op verschillende niveau’s: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel…wat een mooi totaalpakket!

We don’t use the body to get into a pose –
we use the pose to get into the body.

Bernie Clark

Wat mag je van mij verwachten?​

Ik ben zelf nooit de lenigste geweest. Waarschijnlijk ook één van de redenen waarom het zo lang geduurd heeft eer ik op een yogamatje belandde… Als ik je direct mag geruststellen, lenig zijn is écht geen vereiste om mee van een deugddoende sessie te komen genieten. Ervoor open staan om leniger te worden wel :-).

Ik hou van functionele yoga: door je teacher begeleid worden om door eventuele weerstand te gaan en de houdingen te voelen op die plaatsen in je lichaam waar je verondersteld wordt ze te voelen. Elk lichaam is anders gebouwd. Een juiste houding is dan ook diegene die het best werkt voor jouw lichaam. Dat is voor mij zoveel belangrijker dan hoe de houding eruit ziet.

En dat is ook wat je van mij mag verwachten: een ontspannen sfeer waarin mijn rustige stem je stap voor stap begeleidt van de ene naar de andere haalbare houding en naar een diepere ontspanning. Er gaat veel aandacht naar ademhaling en uitlijning in de poses zodat je op een goede en veilige manier alle houdingen kan aannemen. Een verbindende en betrokken stijl van lesgeven met oog voor elke yogi in de zaal typeert me. Dank zij mijn persoonlijke interesse in anatomie en de focus hierop in de opleidingen die ik volgde, bied ik je een alternatief of een hulpmiddel waar mogelijk als een houding voor jou niet comfortabel blijkt.

Yoga stijlen die je bij mij kan beoefenen

Soft Vinyasa

Soft Vinyasa is een rustige vorm van yoga, toegankelijk voor zowel beginnende als ervaren yogi’s. Gedragen door je adem, vloei je in een milde flow van de ene naar de andere yogapose.

De lessen zijn opgebouwd rond een bepaald thema, een specifieke spiergroep, een lichaamszone of bouwen op naar een doelgerichte eindpose.

Om heerlijk tot rust te komen!

Yin yoga

Yin Yoga is een erg rustige en toegankelijke vorm van yoga. Tijdens de les blijf je best lang (zo’n 3 tot 7 minuten) in een zittende of liggende houding.

In Yin yoga ligt de focus niet op de spieren maar op een diepere laag in je lichaam namelijk je bindweefsel of fascia. Je bindweefsel wordt versoepeld én versterkt en die combinatie maakt dat er heel wat kan gevoeld en losgemaakt worden! 

Er wordt ook gewerkt op de meridianen en organen die eraan gelinkt zijn. Zo scheppen we ruimte, niet enkel op fysiek maar ook op mentaal, emotioneel en energetisch niveau.

Een ‘helende’ ervaring!